07 Mayıs 2024
  • İçel19°C

MERSİNLİ ÇOCUKLARIN SİNEMA KEYFİ

MERSİN Büyükşehir Belediyesi 'Bu Toprağın Çocukları’ Projesi ile kırsal kesimde oturan 1000 öğrenciye sinema keyfi yaşattı.

Mersinli çocukların sinema keyfi

04 Mayıs 2016 Çarşamba 21:58

Haber Merkezi - Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projenin ilk ayağında, çocuklar Mersin Palm City AVM Cinemarine’da Star Wars 'Yıldız Savaşları' filmini izledi.

18 okuldan öğrencilerin katıldığı etkinlikte, çoğu ilk defe sinemaya giden çocuklar 3 boyutlu film izlemenin heyecanını yaşadı. Öğrenciler arasında sinemaya ilk defa gelenlerin yanı sıra kenti ilk defa görenler de vardı.

KENTE AİDİYET DUYGUSU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üç yıl boyunca devam edecek projenin amacının, ekonomik yönden sosyal hayata entegre olmamış çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerini sağlamak, ortak kentsel kimlik anlayışını benimsetmek olduğunu söyledi.

Kocamaz, "Bir kentte kentlilik bilinci oluşması ve kentin sosyal, kültürel anlamda ilerlemesi için önce o kentte yaşayan çocukları bilinçlendirmelisiniz. Bu proje ile çocuklarımızda kentimize olan aidiyet duygusunu oluşturmayı, ortak tutum ve davranış kültürünü geliştirmeyi, kırsalda yaşayan çocuklarımızın izole edilmediğini, bu kente ait bir birey olduklarını onlara hissettirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Öncelikle sinema etkinliği ile gerçekleşen proje, yıl içinde tiyatro, spor ve kütüphane gibi farklı alanlarda devam edilecek.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.