09 Mayıs 2024
  • İçel19°C

MERSİNLİ KİRAZ ÜRETİCİLERİ DERTLİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, merkez Toroslar ilçesine bağlı Atlılar (Sadiye) Mahallesi’nde sorunlarını dinlediği kiraz üreticileri, bu yılki fiyatların memnun edici olmamasından yakındı.

Mersinli kiraz üreticileri dertli

13 Ağustos 2015 Perşembe 01:06

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kiraz hasadı yapılan Atlılar Mahallesi’ni ziyaret etti.

Yetkililere, yaşadıkları sıkıntıları anlatan kiraz hasadı yapan üreticiler, bu yıl kiraz fiyatlarının memnun edici olmadığını, satılan üründen ancak işçi parasının çıkarıldığını ifade ettiler. Üreticiler, bahçe içine yıl boyunca yapılan masrafların karşılanamadığından dert yandı.

Dile getirilen sıkıntıların yaşanmasının başlıca nedenlerinden birinin, bahçe bakımlarının yetersiz olmasından kaynaklandığı tespit eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, üreticilere mahalleye kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu ile ilgili bilgi verdiler.

Söz konusu istasyon sayesinde don, yoğun yağış, hastalık ve zararlıların yayılmasının önüne geçileceğini kaydeden yetkililer, istasyon sayesinde olası sıkıntılarda kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacağını, bu bilgilendirmelerle yapılan uygulamalar sonucunda önümüzdeki yıl bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade ettiler.

buyuksehir-kiraz-hasadi-yapan-ureticilerin-sorunlarini-dinledi-(6).jpg

buyuksehir-kiraz-hasadi-yapan-ureticilerin-sorunlarini-dinledi-(2).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.