19 Mayıs 2024
  • İçel24°C

TARIM FUARI YAPARKEN KÖYLÜMÜZE BU REVA MI?

Tarım fuarının yaklaştığı bugünlerde ekmeğini ektiği bir kaç üründen çıkarmaya çalışan Anamur köylüsü pazarda yerlerde sürünüyor

TARIM FUARI YAPARKEN KÖYLÜMÜZE BU REVA MI?

20 Ekim 2017 Cuma 10:02

Anamur'da mevcut pazaryeri Salı ve Perşembe günleri halkımıza hizmet veriyor. Pazar yerinin büyük bir kısmı kapanmış durumda.Yağmur ve sudan korunaklı. Şu anda kapalı bölümden stand almak gerekiyor ve Belediye'ye kira bedeli ödenmek durumunda.

Ancak  ektiği bir kaç kök patlıcan, biberi satarak veya bir kaç kilo tereyağı peynir satarak ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan çevre köylerden gelen Anamur halkı kapalı bölümden stand alamadıkları için yakın yerlerde bir bezin üstüne ürünlerini koyarak satmaya çalışlıyor.

Bu günlerde havalar güzel güneşli.. Peki yağmurlar başladığı zaman bu insanların durumu ne olacak? Ürünlerini mi korusun yoksa kendini mi korusun? Ya da bu şekilde ürünlerini nasıl satsın ? Kısaca bu durum köylümüze reva mı ?

Önerimiz en azından köylünün ürünlerini koyabileceği küçük, seyyar tezgahlar yapıp her köylüye vermektir. En azından ürünlerini yerden kaldıracaktır. Takdir sizlerin...

pazar.jpg

koylu.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.