07 Mayıs 2024
  • İçel15°C

TARSUS, SİLİFKE VE ANAMUR'DA IŞİD OPERASYONU

Tarsus, Silifke ve Anamur'da eş zamanlı operasyonda 9 IŞİD üyesi yakalanırken 3 kişi tutuklandı, 3'ü adli kontrol kapsamında, 3'ü de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Tarsus, Silifke ve Anamur'da IŞİD operasyonu

12 Ocak 2016 Salı 19:00

Haber Merkezi - Mersin'in Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla 3'ü Suriyeli 9 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 3'ü Suriye uyruklu 9 kişi gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan G.D., M.K. ve A.S., 'terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan tutuklanırken, 3'ü 'adli kontrol' kapsamında, 3'ü de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kalan 3 Suriyelinin, sınır dışı edilmek üzere Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildikleri bildirildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.