08 Mayıs 2024
  • İçel21°C

TARSUS'TA KAYMAKAMLIK BİNASI TAKASLA BELEDİYEYE GEÇTİ

Tarsus ilçesinde yeni Kaymakamlık binası yapılması için kaymakamlıkla belediye arasında tapu takası yapıldı.

Tarsus'ta kaymakamlık binası takasla belediyeye geçti

08 Mart 2016 Salı 10:33

Haber Merkezi - Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Kaymakamlık binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni bina yapılmasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

Mevcut binanı kullanılamaz ve acil tahliye kararı olduğunu anımsatan Atmaca, şöyle konuştu:

"Kaymakamlık ve belediye olarak Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Valilik nezdinde yoğun bir çalışma sergiledik. Belediye Başkanı Şevket Can ile karşılıklı bir anlaşma yaptık. Şu anki bina ve hazineye ait olan bazı arsalarla eski maliye sarayı binasındaki hazineye ait katları belediyeye devrettik. Bunların karşılığında belediyeye ait eski itfaiye tesislerinin oradaki, Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan belediyeye ait 10 dönümlük alanı İçişleri Bakanlığımıza aldık. Şu anda tapularımızı karşılıklı olarak almaktayız. Bu çalışmada emeği geçen Tapu Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Yeni binanın 4 katlı ve 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Atmaca, tüm resmi kurumlarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) da yeni binaya taşınacağını ve inşaat bedelinin 11 milyon lira civarında olacağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Şevket Can da mevcut binanın oturulamaz raporu bulunduğunu hatırlattı.

Kaymakamlıkla yoğun bir çalışma sergilediklerini vurgulayan Can, "Yaptığımız çalışmalar nihayet sonuçlandı ve karşılıklı olarak varılan anlaşmayla tapuları alıyoruz. Yeni bina tamamlandığında şu anki binanın yerine Cumhuriyet Meydanı yaptıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak tapular karşılıklı olarak takas edildi. 

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.