13 Mayıs 2024
  • İçel20°C

TEŞEKKÜRLER YÖRÜK BEYLERİ

Anamur Kaşpazarı yaylasına çeşme yapılıyor.

TEŞEKKÜRLER YÖRÜK BEYLERİ

27 Aralık 2017 Çarşamba 20:24

Her yıl Anamur ve Gazipaşa yörüklerinin Mayıs ayında toplandığı yayla şenlikleri 2018 yılında 5-6 Mayıs tarihlerinde tekrar yapılacak. Bu şenliklerde Anamur ilçemizi temsilen sayın Hüseyin DEMİR ve Hasan ERDEM beyler ellerini her yıl taşın altına koyuyorlar.

Hasan ERDEM abimiz ise bu yayla şenliklerinin yapıldığı Kaşpazarı yaylası Gavur Anlığı mevkiine bir şadırvan yapılması için kolları sıvadı. Çalmadık kapı, çalmadık resmi kurum kapısı kalmadı. Bir tek lafını anlatabildiği yer ise Yücelen ailesi oldu.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği başkanı ve rahmetli bakanımız Rüştü Kazım  YÜCELEN'in oğlu sayın Ali YÜCELEN önderdliğinde sponsor olunarak bahse konu yere bir şadırvan yapılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde temel betonu atılan şadırvan'ın ana gövdesi bugün kar kış demeden Kaşpazarı yaylasına götürüldü ve yerine monte edildi. Artık bundan böyle yapılacak yayla şenliklerinde burada tüm yörükler susuz kalmayacak.

Bu esere imza atan sayın Hasan ERDEM ve arkadaşları ile başta sayın Ali YÜCELEN olmak üzere tüm Yücelen ailesine Anamur halkı adına teşekkür ederiz...

img-3517.jpgimg-3518.jpgimg-3516.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.