08 Eylül 2024
  • İçel27°C

TRT TÜRKÜ RADYO’DA ANAMUR RÜZGÂRI ESTİ

TRT Türkü Radyo’nun geçtiğimiz günlerde Anamur'u gelerek gerçekleştirdiği "Ninni’den Ağıt’a Anadolu" programı bugün yayınladı. Program, Anamur’un daha geniş kitlelere ulaşması bakımından Anamur'un tanıtılmasına önemli bir katkı sundu.

TRT Türkü Radyo’da Anamur rüzgârı esti

18 Temmuz 2015 Cumartesi 21:36

Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - TRT Türkü Radyo’da yayınlanan "Ninni’den Ağıt’a Anadolu" programı yayınlandı. Programda, Anamur daha geniş kitlelere anlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Anamur’a gelerek program için Anamur’un farklı yerlerinde çekimler yapan Sunucu ve TRT Sanatçısı Ferhat Durmuş ile Program Yapımcısı Recep Özkan, yörenin kültürünü daha geniş kitlelere duyurarak Anamur’un tanıtımına büyük bir katkı sundular.

Anamur’da toplam 4 gün süren program çekimlerinde yöreye has Yörük kültürü, kına gecesi, halkoyunları, ninni ve ağıtlar işlendi.

Programda Emekli Edebiyat Öğretmeni Aydın Doluoğlu, yörenin kültür ve yaşamını anlatırken Anamur Halk Oyunları’nın yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması konusunda büyük bir emek harcayan Keman Üstadı Veli Kaya, müzisyen kardeşler Davul Üstadı Hakan Küçükderya ve Klarnet Üstadı Şafak Küçükderya ise, Anamur Yöresi’ne ait türkülerin öykülerini anlattılar.

Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Sorumlusu Hakan Uysal da programa yöreye ait kültür hayatına dair bildiklerini anlatarak katkı sundu.

Yaklaşık 1 saat süren programa yoğun ilgi gösterildi.

dsc_5048_800.jpg

dsc_5053_800.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.