30 Nisan 2024
  • İçel25°C

TÜRKİYE'NİN ENGELLİ HAVUZU MERSİN'DE

Türkiye'de sadece engellilere hizmet veren ilk gençlik merkezi olma niteliği taşıyan Mersin Yenişehir Engelli Gençlik Merkezi'nde yüzme kursları açıldı.

Türkiye'nin engelli havuzu Mersin'de

19 Temmuz 2015 Pazar 18:23

Haber Merkezi - Türkiye'de sadece engellilere yönelik verdiği hizmetle bir ilk niteliği taşıyan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Yenişehir Engelli Gençlik Merkezi, zihinsel engelli genç ve çocukların yaşama tutunmalarını sağlıyor.

Merkezde farklı sosyal etkinliklerde bulunan engelliler, kışın düzenlenen takı tasarımı kursuyla el becerilerini geliştiriyor, yaz aylarında açılan yüzme kurslarında yüzme öğrenip, gönüllerince eğleniyorlar. 

YAŞ SINIRLAMASI YOK 

Yenişehir Belediyesi tarafından İstemihan Talay Caddesi üzerinde inşa edilerek, 10 yıllığına bedelsiz olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilen Yenişehir Engelli Gençlik Merkezi'nin Müdürü Belgin Çimen, tesisle ilgili bilgiler verdi. Tesisin tamamıyla engelliler için hizmet verdiğinin altını çizen Çimen, ailelerin çocuklarını herhangi bir yaş faktörü gözetmeksizin kendilerine emanet edebileceklerini vurguladı. 

TAMAMEN ÜCRETSİZ 

Merkezde yıl boyunca farklı kurslar açıldığını ifade eden Çimen, kışın takı tasarımı ve jimnastik, yazın da yüzme eğitimi ile engellileri sosyal aktivitelere sevk ettiklerini bildirdi.

Engellilerin merkezdeki imkanlardan bireysel olarak veya özel eğitim kurumları aracılığıyla yararlanabileceğinin altını çizen Çimen, "Öğrencilerimiz, bahçemizde piknik yapma ve farklı insanlarla iletişim kurma imkanına sahip oluyor. Tüm bunların karşılığında da herhangi bir ücret talep etmiyoruz" ifadesini kullandı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.