03 Mayıs 2024
  • İçel19°C

VALİ ÇAKACAK: YERLEŞİM YERLERİNİ BOŞALTMA GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Gülnar çıkan orman yangınıyla ilgili Mersin Valisi Özdemir Çakacak, açıklamalarda bulundu. Çakacak, yerleşim yerlerinin tehdit altında olmadığını, boşaltılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Vali Çakacak: Yerleşim yerlerini boşaltma gibi bir çalışmamız yok

19 Temmuz 2015 Pazar 17:37

Haber Merkezi - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Gülnar İlçesi'ndeki orman yangınıyla ilgili, "Yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'nde de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi" dedi.

Çakacak, yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin koordineli şekilde yangınla mücadele ettiğini söyledi.
Batıya doğru esen rüzgarla büyüyen yangının şu an 15-20 hektar alanda etkili olduğunu aktaran Çakacak, "Helikopterimiz, uçağımız, arazözlerimiz ve 400'ü aşkın personelimiz söndürmek için çalışıyor. Rüzgar biraz azaldı. Kontrol altına almak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Çakacak, yangın bölgesindeki yerleşim yerlerinin boşaltıldığı yönünde haberlerin yayıldığını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı: "Yerleşim yerlerininin boşaltılması gibi bir çalışmamız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'nden de şu ana kadar böyle bir talep gelmedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca zaten olay yerinde, vali yardımcımız koordinesinde etkin şekilde çalışıyorlar. Yangını en kısa sürede kontrol altına alarak söndürmek için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz."

Kaynak: Habertürk

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.