18 Mayıs 2024
  • İçel26°C

VATANDAŞ TEPKİLİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri ile sahil temizliği yapmasına vatandaş tepkili

VATANDAŞ TEPKİLİ

04 Haziran 2019 Salı 15:50

Geçtiğimiz günlerde Anamur Belediyesi'nin Cerenler bölgesi Karaağaç mevkiinde kumsal alanın bir bölümünün piknik alanı yapılmak üzere iş makineleri eşliğinde toprak dökerek doldurmasına bir çok vatandaş tepki göstermiş, MERÇED başta olmak üzere Chp İlçe örgütü, CHP li meclis üyeleri bahse konu yerde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Bu olay daha sıcaklığını korurken vatandaşlar gazetemize bazı fotoğraflar ve bilgileri gönderdiler. Fotoğraflarda da görüleceği üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iş makineleri Anamur ve Bozyazı sahillerinde kumluk alanda çalışmalar yapmışlar. Çalışmaların temizlik açısından yapıldığı belirtilse de bu şekilde ağır iş makineleri ile sahilde temizlik adı altında yapılan çalışmalar vatandaşın tepkisine neden oldu. 

Görüştüğümüz bazı çevreciler ve bilim adamları " koruma altında olan deniz kaplumbağalarının bir çoğunun yumurtlama alanının Anamur sahilleri olduğunu, bu alanın doğal koruma sit alanı içinde kaldığını, 1 Mayıs da başlayan yumurtlama döneminde bu tür çalışmaların yapılmasının yanlış olduğunu belki de sahildeki yumurtlama yerlerinin iş makinelerinin eşliğinde bozulma tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini" dile getirdiler.

Anamur sahillerinde yapılan ve yapılmaya çalışılan bilim dışı uygulamalara her kim olursa olsun bugün olduğu gibi her zaman da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Sayın yetkililer gazetemizi provakatör ilan etse de biz her zaman doğrunun yanında olmaya, yasalar neyi gerektiriyorsa halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. 

mersin-001.jpgmersin3.jpgmersin5.jpgmersin6.jpg

mersin7.jpgmersin8.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.