18 Mayıs 2024
  • İçel25°C

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Yukarı Kükür Mahallesinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

02 Temmuz 2017 Pazar 15:54

Anamur Yukarı Kükür Bakara Dereler Mevkiinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındı. Mersin Orman  Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, 2 nokta dışında yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. 


Anamur Yukarı Kükür yangınının dün sabah saat 07:00 sularında çıktığını ve 5 Helikopter, 46 arozöz, 20 su tankı, 4 dozer, 5 greyder, 3 ekskavatör, 15 ilk yardım ekibi, 200 yangın söndürme personeli, 100 köylü ve 25 teknik ekiple  müdahale edildiğini kaydeden Yılmaz, “Yangına kısa sürede müdahale ettik. 
Sayın Bakanımızın ve Orman Genel Müdürümüzün destekleri ve direktifleri ile gerekli müdahaleyi yaptık. Ancak 5-60 kilometre hızla esen rüzgar ve yangının sarp ve kayalık bir bölgede olması nedeni ile bu müdahale güçlükle gerçekleştirildi. Ancak şu anda yangını kısmen kontrol altına aldık. 


Halen devam eden iki noktamız var, onu da Allah´ın izni ile bu gün içerisinde kontrol altına alırız.” Dedi.  Tedbir için bölgede bulunan hanelerin tahliye edildiğini kaydeden Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yangında her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını da sözlerine ekledi. 

heli.jpgyangin.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.