MERSİN ORMANLARININ 20 YILLIK GELECEĞİ PLANLANIYOR
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla Mersin ormanlarının önümüzdeki 20 yılı kapsayan planlaması yapılıyor. Planlama için 25 Temmuz'da başlayan çalışmaların 15 Kasım'da sona ermesi planlanıyor.
19 Ağustos 2015 Çarşamba 21:57
Ali TANDOĞAN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin ormanlarının önümüzdeki 20 yılı kapsayan planlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’nde amenajman planlama toplantısı yapıldı.
Bozyazı’da gerçekleştirilen amenajman planlama toplantısına, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Akın, Orman İdaresi Planlama Şube Müdürü Mehmet Gökhan Uğuz, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kooperatif başkanları, denetçiler, teknik elemanlar ve işletme şefleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Akın, yapılacak planlamanın ormanların gelecek 20 yılını kapsayacağını, amenajman planlaması ile ormanların nasıl, ne zaman ve ne ölçüde kullanılacağını söyledi.
Ormanların sürekliliğinin sağlanması ve biyolojik, ekonomik, teknik ve sosyal yönden ormanlardan daha fazla verim almak amacıyla planlama yapıldığını belirten Akın, bundan dolayı ormandan elde ettiği kazanç ile yaşamlarını idame ettirenlerin görüşlerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
Balıkesir, Kastamonu ve Beyşehir ve birçok yerde orman kesim işinde Bozyazılı kesim işçilerinin çalıştığını dile getiren Akın, kesim işçilerinin Bozyazı’da kalabilmeleri için süreklilik arz eden bir planlamanın yapılmasının şart olduğunun altını çizdi.
Akın, “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak ormanlarımızın gelecek 20 yılını planlama çalışmalarına 25 Temmuz’da başladık. 15 Kasım 2015 tarihinde ise sona erecek. Bu nedenle ormandan kazanç sağlayan sizlerin görüşleri bizler için çok önemli. Görüşlerinizi, isteklerinizi açıkça ifade edin ki, bizler de ona göre eksikliklerimizi görerek planlamamızı yapalım” dedi.
Toplantıda, kooperatif başkanları, muhtarlar ve STK temsilcileri de görüşlerini aktardı. Arılar için ekilen Akasya türünün mor değil beyaz olmasını isteyen katılımcılar, arıların beyaz tür akasyanın çiçeğine daha fazla konduğunu dile getirdiler. Mazot fiyatında balıkçılık sektörüne uygulanan indirimin, orman kesim işinde ve nakliyede kullanılan mazota da uygulanmasını isteyen kooperatif başkanlarının isteklerini olumlu bulan yetkililer, “Bu konuda girişimlerimiz var. Haklı bir istek” ifadelerini kullandılar.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Anamurlunun Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.