21 Kasım 2024
  • İçel17°C

MEÜ, MERSİN’E 2 YENİ FAKÜLTE KAZANDIRDI

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Tarsus’ta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, merkezde de Diş Hekimliği Fakültesi açacak.

MEÜ, Mersin’e 2 yeni fakülte kazandırdı

30 Ağustos 2015 Pazar 02:09

Haber Merkezi - MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, YÖK’ün her iki fakülte için de ‘olur’ verdiğini ve kararın Resmi gazetede yayımlandığını müjdeledi.

Çamsarı, bölgenin ilk resmi Tüp Bebek Merkezi’ni de Mersin’de açacaklarını söyledi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, düzenlediği basın toplantısında Mersin’e üniversitedeki bazı gelişmelerle ilgili müjdeli haberler verdi. Çiftlikköy Kampusu Vadi Kafe’deki toplantıda, Tarsus ilçesine Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi açılacağını belirten Çamsarı, Mersin merkezde inşaatı tamamlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışını ise önümüzdeki günlerde yapacaklarını kaydetti.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını dile getiren Çamsarı, ayrıca bölgede resmi anlamdaki ilk merkez olacak Tüp Bebek Birimi’nin açılışını da çok yakında yapacaklarını bildirdi.

“HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NİN OLURUNU ALDIK”

Göreve geldiğinden bu yana önceliğinin, bölge dinamiklerine ve ihtiyaçlarına göre eğitim veren kurumların desteklenmesi olduğunu vurgulayan Rektör Çamsarı, bu kapsamda başta Tarsus olmak üzere ilçelerin hak ettiği altyapıya ve okul yapısına kavuşması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Çamsarı, “Çok şükür bu girişimlerimizin en önemlisi ve bölge kaderini etkileyeceğine, kalıcı bir iz bırakacağına inandığım Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin olurunu aldık. Önceki gün de Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye’de çok az ilimizde mevcut bu okul” dedi.

Mersin’e Çukurova Havalimanı yapılacağını anımsatan Çamsarı, Türkiye’ye her yıl yüzlerce pilot ve havacılıkla ilgili diğer çalışanların yurt dışından getirildiğine, bunun ciddi bir milli kayıp olduğuna dikkat çekti.

Çamsarı, “Bunu engelleyebilmek ve Çukurova Havalimanı altyapısına mümkün olduğunca etki edebilmek için bu okulun açılmasını istedik. Şu anki aşamada YÖK ile görüştükten sonra kurucu dekan atayacağız, daha sonra da bizim isteğimiz en az 4 alt bölüm açmak. Lojistiğinden hostes eğitimine, pilotajından makine ve destek birimleri eğitimine kadar bu fakültenin altında bölümler olacak. Bu bölgenin işsizliğinin azalmasına katkının yanında Tarsus için ciddi sayıda da öğrenci kapasitesi oluşturacak” diye konuştu.

Havacılık Fakültesi’nin okul binasının yapımı için hayırseverlerden destek isteyen Çamsarı, “Devletimiz bu okulu yaptırabilir fakat rutin yola girdiğimizde bunun 2 yıldan önce bitmeyeceği kesin. Fakat bizde bu kadar sabır yok, biz bir an önce buna başlamak ve mümkün olduğunca da havalimanından önce bu okulumuzu hizmete sokmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZİ ESKİ HASTENE BİNAMIZDA KONUMLANDIRACAĞIZ”

Tarsus’a İşletme Fakültesi’nin kazandırılması için de görüşmelerinin devam ettiği bilgisini veren Çamsarı, bir diğer güzel haberin de Diş Hekimliği Fakültesi konusunda geldiğini söyledi.

Söz konusu fakülte için geçen yılın ortalarında başvuru yapıldığını ancak, izin verilmediğini ve bugüne kadar bekletildiğini aktaran Çamsarı, “Diş Hekimliği Fakültesi’nin de olurunu aldık ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Diş Hekimliği Fakültemizin altyapısı havacılık okulumuzdan biraz daha hazır. Çünkü biz bunu eski hastane binamızda veya bitişiğindeki binalarda bir yerleşke halinde konumlandırmayı düşünüyoruz. Orada 11 tane bloğumuz var. Bunlardan eski kadın doğum binasında Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin inşaatı tamamlandı ve 1-1,5 ay içinde açılışını yapacağız. Oradaki bloklardan birine de Diş Hekimliği Fakültemizi konumlandıracağız. Bu da bölgemiz için çok önemliydi. Çünkü gerek üniversitemiz gerek Kamu Hastaneleri Birliği bu konuda hizmet veriyordu ama kesinlikle yetersizdi. Bölgenin nüfusu 2 milyona yaklaşıyor. Bu altyapıyı kaldıracak bir ağız-diş sağlığı merkezimiz hala mevcut değildi. Bunun da olurunu aldık, ikinci fakültemiz de inşallah böyle açılacak” ifadelerini kullandı.

“HOCA KADROSUNDA BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE İŞLETECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Yurt dışında çalışan akademisyenleri Mersin’e getirmek için ciddi çalışmalar yürüttüklerini de belirten Çamsarı, “Memleketini seven, bizimle birlikte ciddi şekilde çalışmaya, elini taşın altına koymaya hazır değerli hocalarımızı da Mersin’e davet etmek istiyoruz” diyerek, son günlerde diğer ülkelerde çalışan bazı hocalarla görüşmeler yaptığını anlattı. “Şu an planlarımız arasında sadece bu okullar değil, diğer okullara da beyin göçünü tersine işletecek, onlara istedikleri imkanı verecek şekilde çalışma içindeyiz” diyen Çamsarı, şöyle devam etti: “Havacılık Fakültesi için bu konuda yurt dışı desteğini almayı daha uygun gördük. Çünkü Türkiye’de havacılık okulu olan yerlerde yeterli sayıda hangar veya uçak mevcut değil. Biz aynı duruma düşmek istemiyoruz. Yani hangarsız, uçaksız bir havacılık okulu olsun istemiyoruz. Bu nedenle Ukrayna ve Azerbaycan ile yazıştık, bizden haber bekliyor. Ayrıca Kıbrıs’ta havacılık konusunda oldukça tecrübeli bir üniversitemizle haberleşiyoruz. Orta Asya, Türki Cumhuriyetler ve Kıbrıs ile başta olmak üzere uluslararası desteklerle hem öğretim üyesi hem de teknik altyapı açısından ortaklık yapma konusunda ciddi girişimlerimiz var.”

Tarsus’taki Enerji Mühendisliği bölümünden bir akademisyeni özellikle nükleer enerji konusunda yönlendirmeyi istediğini de dile getiren Çamsarı, “Bölgenin dinamikleri ve Akkuyu açısından bunun da önemli olduğuna inanıyorum. Kurulur veya kurulmaz ama kurulduğunda bizim üniversite olarak buna hazır olmamız lazım” şeklinde konuştu.

Çamsarı, bu çalışmalar dışında MEÜ’de bu yıl bir kısmı Tarsus’ta bir kısmı merkezde 8 ayrı bölüm açtıklarını, Erdemli ve Anamur’da da yeni bölümler için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.