21 Kasım 2024
  • İçel18°C

MEÜ REKTÖRÜ AHMET ÇAMSARI'DAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NE SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Göreve geldiği günden buyana üniversitenin ve kentin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmet ve proje ürettiklerini söyleyen MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kente üniversiteyi sahiplenme çağrısı yaptı.

MEÜ Rektörü Ahmet Çamsarı'dan Mersin Üniversitesi’ne Sahip Çıkın Çağrısı

10 Mart 2016 Perşembe 13:02

Haber Merkezi - Geçtiğimiz günlerde Kanal 33 Televizyonuna konuk olan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kenti üniversiteye sahip çıkmaya çağırdı.

“Üniversitemizin ve yeni projelerimizin sahiplenilmesi noktasında destek bekliyoruz” diyen Çamsarı, sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik geçmiş yönetimlerin eksik kalmasını eleştirdi.

Çamsarı, “O kadar eksiklik yaşanmış ki, biz göreve geldikten sonra her hafta birkaç sivil toplum kuruluşu ziyaretimize geliyor, biz de onlara gidiyoruz. Bu görüşmelerden yeni ürünler de ortaya çıkıyor” dedi.

“İHTİYACA GÖRE HİZMET VE PROJE ÜRETİYORUZ”

Seçilmeden önce ekibi ile ilk olarak üniversitenin ve Mersin’in ihtiyaçlarını belirlemek üzere bir fizibilite çalışması yaptığını anımsatarak, göreve geldikten sonra da bu anlayış ile hizmet ve proje ürettiğini kaydetti.

“Örneğin Tüp Bebek Merkezi Mersin’in en önemli ihtiyaçlarından biriydi ve bunu hayata geçirdik” diyen Çamsarı, merkezin meyvelerini de almaya başladıklarını kaydetti. Merkezdeki uzman kadronun tam kapasite çalıştığını, merkeze çok yoğun bir ilgi olduğunu belirten Çamsarı, ayrıca yine önemli bir eksiklik olan Römatoloji Bölümü’nü de hizmete açtıklarını anımsattı.

TARSUS’A MÜJDE

“Olmayan bölümleri Mersin’e kazandırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yeni fakülteler çalışmalarımız sürüyor” diyen Rektör Ahmet Çamsarı, özellikle Tarsus’a yönelik çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti.

“Tarsus’u düşünerek bir yapılanmaya gitmek istiyoruz” diyen Çamsarı, önümüzdeki günlerde bu konularda önemli adımlar atılacağının da müjdesini verdi.

“ÖLÜ DOĞMUŞ FAKÜLTELER AÇMAYACAĞIZ”

Mersin Haberci Gazetesi'nden Hediye Eroğlu'nun haberine göre, Mersin’de özellikle ziraat alanında bir yapılanmaya ihtilaç olduğunu vurgulayan Çamsarı, “Ziraat bizim için olmazsa olmaz. Türkiye’deki tarımsal üretimin özellikle narenciye ve yaş meyve sebze alanında önemli bir bölümü Mersin’de yapılıyor. Ama bir Ziraat Fakültemiz yok. İşte biz bu eksikliği en kısa zamanda gidermek istiyoruz. Ancak bir yer kalabalık olsun da, öğrenci alışveriş yapsın diye fakülte açmak doğru değil. Fakültenin açıldığı bölgeye katkı sağlaması lazım. Bunun içinde ince eleyip sık dokuyoruz. Ölü doğmuş bir fakülte açmak doğru olmaz” diye konuştu.

TURİZM FAKÜLTESİ’NİN OTELİ YOK!

Kentin turizmde geri kalmışlığını gidermeye yönelik de çalışmaları olduğunu aktaran Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin turizminin ileriye gitmesine Turizm Fakültemiz de yeterince katkı verememiş. Örneğin fakültenin uygulama oteli başkasına verilmiş, yani şuanda otelsiz bir Turizm Fakültemiz var. Ancak 2020 yılında Dünya Turuçngil Kongresi Mersin’de yapılacak. Ama ne salonumuz, ne de otelimiz var. Bu sıkıntıları gidermek için kampuslerimiz içerisindeki yapılaşmaya hız verdik. Özellikle Yenişehir Kampüsü’nün olduğu bölgeyi kongre turizmine yönelik geliştirme düşüncesindeyiz” dedi. 

Mersin Tanıtım Vakfı’nın da kent adına önemli bir eksiklik olduğunu ve kurulması, işletilmesi sürecine tam destek verdiklerini de dile getiren Çamsarı, “Bu vakıf bir üst akıl olacak ve bu sayede herkes aynı dili konuşacak, toplu halde hareket edilecek. Toplu hareket güç getirir, bunu Gaziantep, Konya, Denizli çok iyi başarıyor. Bu vakıf konusunda ümitliyim ve üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

“10 YIL ÖNCESİNİN FİYATLARI İLE HİZMET VERİYORUZ”

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de başarılı bir hizmet performansı sergilediğini belirten Çamsarı, ancak Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirlenen fiyatlar nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydetti.

“2006’dan buyana yenilenmeyen, yani 10 yıl öncesinin fiyatları ile hizmet veriyoruz. Ciromuzu 2 kat arttırdık ama tebliğde düzenlemeye gidilirse, borcumuzu ödeme ve hizmette çok daha ileriye gitme şansımız var” dedi. 

“Bir kurumda sakat doğum olursa, istediğiniz kadar ameliyat edin iz kalır” diyen Çamsarı, bu anlamda Diş Hekimliği Fakültesi’ni titizlikle açmaya hazırlandıklarını kaydetti.

“Nisan ayında bir ilana çıkarak tüm bölümlere yeni hocalar alacağız” diyen Çamsarı, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İki ay içerisinde hoca eksiğimiz giderilecek. Her birimi içeren donanımlı tam bir fakülte kurma niyetindeyiz çünkü hazır bir binamız var. Kadro ve cihaz alımlarını kısa sürede tamamlayarak fakülteyi 2017’de hizmete açmak istiyoruz”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.