MUT’TA HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Mersin'in Mut İlçesi'nde hayvancılık ve geleceği konusunda toplantı yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.
01 Aralık 2015 Salı 14:21
Hasan ÇETİN - Mersin’in Mut İlçesi'nde, hayvancılık sektörünün sorunları, çayır ve mera alanları, kesimhane, yeni hayvan pazarı ve önerileri kapsayan toplantı yapıldı.
Toplantıya Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Levent Abaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker Yılmaz, Veteriner Hekimler Odası Mersin Temsilcileri, Mut ilçesinde faaliyet gösteren veteriner hekimler, Belediye ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri katıldı.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, toplantıdaki konuşmasında, "Hayvan pazarımızı yeni çevre yolu başlamadan kaldırmalıyız. Yeni çevre yolu yapıldığı zaman kullanılamaz ve iş göremez hale gelecek. Biz yeni hayvan pazarı için 3 yer tespit ettik. Sizlerin fikirlerini alalım, istedik. Birincisi Kızıldağ’ın altında Dikilitaş mevkisindeki 50 dönümlük bir arazi, konuta uzak ve en yakınında gazino bölgesi, yeni mezarlığın karşısında çamlık alan olup birde mermercilere verdiğimiz bölgenin son noktası olan Sarıtaş mevkisindeki alan” dedi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş ise hayvan pazarı yapılırken şehir planı ve stratejik planın göz önüne alınması gerektiğini belirterek, "Şehir batıya doğru gelişir. Mut’ta yılda 260 gün ve ortalama 8 km/h hızla poyraz eser. Temmuz ağustos aylarındaki esintiyle gelen pirina kokusunu göz önüne alarak konut alanlarından uzak, esintiyle vatandaşı rahatsız etmeyecek alternatifler üretilmeli” diye konuştu
İlçeye yeni yapılacak mezbaha hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker Yılmaz ise, “Mut’un mezbaha arazisi için onayı alındı. Proje Silifke’deki gibi olacak. Birkaç ay içinde ihaleye çıkacak ve 7–8 ay içerisinde de faaliyete geçecek. 40 büyükbaş ve 100 küçükbaş günlük kesim kapasitesinde ve buna göre soğutma kapasitesi hazır olacak şekilde, ÇED gerekli değildir raporumuzu aldıktan sonra hemen başlıyoruz” dedi.
Toplantı, veteriner hekimler ve diğer katılımcıların kesimhane alt yapısı, hayvan pazarı tespitinde dikkat edilecek noktalar, mera alanları ve karşılaşılan sorunlar hakkında görüşlerini bildirmesinin ardından sona erdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Anamurlunun Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.