SİLİFKE'DE 2. YÜKSEKÖĞRETİM STRATEJİLERİ VE KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ
MEÜ Silifke Meslek Yüksekokulu tarafından, Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İş Birliği Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda toplam 38 kurumdan 200’e yakın katılımcının yer aldı.
24 Ekim 2015 Cumartesi 14:23
Haber Merkezi - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu tarafından, Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İş Birliği Sempozyumu düzenledi.
Kurumlar arası iş birliğinin artırılması amacıyla 22-24 Ekim tarihleri arasında Lamos Otel’de düzenlenen Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İş Birliği Sempozyumu’na, akademisyenler, kamu kurum yöneticileri, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Toplam 38 kurumdan 200’e yakın katılımcının yer aldığı sempozyumda, Etik, Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon, Kamu Sektöründe Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim, Kurumlar arası İletişim ve İş Birliği konularında 101 bildiri sunuldu.
Sempozyumun 22 Ekim Perşembe günü yapılan açılışında konuşan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, kurumlar arası iş birliği ve interdisipliner çalışmaların günümüzün en popüler çalışma alanlarından olduğunu söyledi. Mersin Üniversitesi olarak diğer üniversitelerle ortaklık içerisinde olmak ve beraber çalışma kültürü yaratmak istediklerini belirten Yağcı, "İş birliği, kurumların güçlerini yan yana getirmesi bir sinerji yaratır. Böylece birbirimizin eksiğini tamamlarız. Üniversiteler, STK’lar ve kamu kurumları arasında iş birliğini artırmamız, ülkemizin kalkınması ve toplumsal refah açısından da kaçınılmazdır" dedi.
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik de bilgi üreten kurumlar olarak üniversitelerin ülkenin gelişmesindeki önemine değinerek, "Türkiye’nin 2000 yılından 2015 yılına kadar yaşadığı muazzam atılımda, üniversitelerin kamu kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerinin gelişmesi önemli bir yere sahiptir" ifadelerini kullandı.
Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Aksay ise sempozyumun ana teması hakkında bilgi vererek, "Taşıdıkları misyon doğrultusunda, ancak birbirinden farklı ekollerden gelen farklı yükseköğretim kurumları tarafından, günümüz koşullarında en fazla ihtiyacı olan kurumlar arası iş birliği ve stratejik planların paydaşlara sunulması ve tartışma ortamının oluşturulmasıdır" şeklinde konuştu.
Sempozyum kapsamında, yürütücülüğünü MEÜ Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı’nın üstlendiği "Kurumsal İş Birliği" başlıklı bir de panel gerçekleştirildi. Konuşmacılardan Çağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Ay yükseköğretimde kurumsal iş birliği konusunda görüşlerini dile getirirken Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren inovatif ürün ve yöntemler geliştirmek için kamu, üniversite ve sanayi iş birliği hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı ve konunun çözüm bekleyen alanlarını sıraladı.
Bir diğer panelist Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yerel düzeyde Mersin Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği çalışmalarından söz ederken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kadir Dölek ise iş birliği konusunda sadece sanayi sektörünün değil, üretim yapan orta ölçekli işletmelerin ve hızla büyüyen inşaat, lojistik gibi sektörlerin de dikkate alınması gerektiğine işaret etti.
Sempozyum sonunda konuşmacıların yanı sıra sempozyuma katkı sunan kişi ve kuruluş temsilcilerine birer plaket takdim edildi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Anamurlunun Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.